This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 [email protected]

Urbanistická studie – Bytové domy v Třebíči

HomeRezidence a interiéryUrbanistická studie – Bytové domy v Třebíči

O projektu

Řešené území se nachází v západní části města Třebíč ve čtvrti Borovina a jeho výměra činí 5 100 m². Pozemek je poměrně svažitý a svojí severní a východní hranicí navazuje na již stávající zástavbu sídliště, kde stojí převážně 8-mi podlažní panelové domy. Jižní a západní hranice je obrácená do okolní přírody.

Na pozemku jsou navrženy dva 6-ti podlažní bytové domy. Jižní budova leží níže po svahu a má tvar nepravidelného obdélníku. Severní budova je zalomená do tvaru L a je o zhruba 2 metry výš než budova první. Při návrhu jsme kladli důraz na dostatečné osvětlení a odstupy od stávající zástavby. Mezi domy vzniká malý park určený obyvatelům domů. Park musí překonat výškový rozdíl a je tak rozdělen do tří úrovní. Nejnižší a nejvyšší úrovní vede přístupová cesta k budovám, ty jsou ve střední části propojeny parkovou cestou, která na obou stranách ústí ke schodištím. Tato schodiště jsou složena z vysokých betonových kvádrů, na které si lze sednout, a jejichž středem vedou standardní schody pro chodce. Parková cesta je vysypaná kačírkem a lze z ní vstoupit do trávy nebo na okrouhlé písčité plochy určené ke hře dětí a odpočinku. Parkování je hlavně řešeno pomocí podzemních garáží, ty jsou napojené na obousměrnou komunikaci ve východní části pozemku. Byty jsou uvažovány především jako 1+1 a 2+1 s nižším počtem bytů typu 3+1. Byty v nejvyšším podlaží budou odskočené od hlavní římsy, čímž se vytvoří prostor pro velkou terasu.

Datum

2022/23