This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 [email protected]

Urbanistická studie – Bydlení u lesa

HomeRezidence a interiéryUrbanistická studie – Bydlení u lesa

O projektu

Urbanistická studie byla vypracována pro území, které je součástí obce Velké Přílepy ležící severně od Prahy. Samotné území má celkovou výměru 19 350 m² a nachází se na okraji obce v blízkosti malého lesa. Investor se v oblasti rozhodl vybudovat klidnou rezidenční čtvrť s rodinnými domy.

Pojetí návrhu respektuje charakter lokality a staví na blízkosti lesa. V zahradách dojde k vysazení nových stromů, čímž se nová čtvrt propojí s lesem a vytvoří se tak příjemné a klidné prostředí pro její obyvatele. Územím zároveň prochází oblast lokálního biokoridoru, který je plně respektován a ponechán bez zástavby. Rodinné domy jsou zamýšlené jako samostatně stojící budovy nebo dvojdomy a jsou řešené jako jednopodlažní budovy s obytným podkrovím a sedlovou střechou. Měly by mít minimalistický design v přírodních materiálech a barvách tak, aby si čtvrť zachovala ucelené architektonické vyznění. V území je kladen důraz na dostatek komfortu a soukromí a uplatňuje se princip kvality nad kvantitou. Každý z domů tak má co největší zahradu, u samostatných RD se její výměra pohybuje mezi 900–1000 m² a u dvojdomů mezi 600–725 m².

Datum

2022/23