This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 [email protected]

Rodinný dům na jihu Prahy

HomeRezidence a interiéryRodinný dům na jihu Prahy

O projektu

Projekt se zabývá návrhem bungalovu pro rodinu se dvěma dětmi. Dům je umístěn na pozemku, který je poměrně svažitý a má podlouhlý tvar. Hmota domu tak musí reagovat na charakter terénu, čímž jsou vytvořeny tři výškové úrovně.

Při pohledu z ulice se jako nejvýraznější prvek jeví hmota garáže, která se následně napojuje na prostřední úroveň, kde se nachází obývací pokoj s kuchyní a také pracovna. V nejníže položené části, obrácené do zahrady, jsou umístěny ložnice pro rodiče, pokoje pro děti a koupelna. Výškové úrovně jsou řešené pomocí krátkých schodišť v interiéru.

Kolem obývacího pokoje se vine velká terasa zastřešená vykonzolovanými přesahy střechy a také výraznou pergolou, jenž na střechu navazuje. Fasáda je provedená v bílé omítce, které kontrastuje tmavý obklad z opalovaného dřeva. Tento materiál byl zvolen jak z estetického hlediska, tak i z důvodu nenáročné údržby a trvanlivosti. Část domu, kde je garáž, má výmalbu světle hnědou.

Datum

2022/23
RD u Prahy 01
BIG 02 resize